Contactgegevens +31 6 249 29 921 of treesje@deconcentratiecoach.nl

Hoe werkt Play Attention?

Hoe werkt Play Attention?

 

 

De ConcentratieCoach begeleidt individueel en altijd intensief. Dat werkt.

Je gaat aan de slag met Play Attention. In dit educatieve programma van korte computerspellen, aangestuurd door je eigen hersenactiviteit, leer je jouw brein als muis te gebruiken. Je coach helpt je waar nodig met NLP aan inzicht in je eigen talenten en loskomen van belemmerende mindsets als faalangst.

Bij Play Attention draag je de speciale Body Wave-armband, die jouw hersengolven (bèta en thèta) ontvangt en versterkt doorzendt naar de computer. Deze golven sturen de spelfiguren in de gestructureerde spelomgeving aan, waardoor jouw brein de computermuis of joystick wordt. Er gelden regels in die spelomgeving en je wordt automatisch gestimuleerd deze op te volgen om succes te behalen. Play Attention is ontwikkeld met gepatenteerde NASA-technologie gebaseerd op het neurofeedbackprincipe. Astronauten en US Airforce-piloten trainen met deze methode om alert te blijven in de cockpit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de hersenen zich bij stimulans blijven ontwikkelen, net zoals je spieren traint. Dit heet neuro-plasticiteit. Play Attention gebruikt dit principe door je met consequente training een nieuw en blijvend neurologisch netwerk aan te laten leggen. Bij Learn to Focus ondersteunen we jouw leerproces extra met coaching via NLP: Neuro Linguïstisch Programmeren. Zo krijg je goed in beeld of je belemmerd wordt door je mindset, zoals bij faalangst, en pakken we dit samen met blijvend resultaat aan. Het verbeteren van de concentratie werkt bovendien door op meerdere fronten: je ontwikkelt beter gedrag, een hogere frustratietolerantie, betere interactie met anderen, beter onthouden en beter plannen en uitvoeren van taken. Na elke sessie wordt het doel voor de volgende training gesteld, waardoor je steeds uitgedaagd blijft. Alle sessieresultaten worden zowel cijfermatig als in grafieken opgeslagen, waardoor je het verloop van de trainingen gemakkelijk volgt. Het succespercentage van de methode is hoog. Belangrijk daarbij is de tijd en inzet die de methode vraagt om blijvende resultaten te garanderen: variërend van 30 tot 90 uur oefenen, minstens twee keer en bij voorkeur drie keer per week.

Makkelijk? Nee. Makkelijke dingen hoef je niet te leren –  die gaan vanzelf goed. Voor lastige dingen heb je oefening en training nodig. Maar lastige dingen onder de knie krijgen is belangrijk en dat kan ook op een leuke manier.

 

 

Voor wie?

Managers:
Kinderen:
Topsporters:
Volwassenen:
Peakperformers:
Ouderen:
Iedereen: