Contactgegevens +31 6 249 29 921 of treesje@deconcentratiecoach.nl

Wat leer je bij de ConcentratieCoach?

Heeft u vragen over de concentratietraining of over concentratieproblemen die hieronder niet worden beantwoord, stel ze gerust en mail naar treesje@concentratiecoach.nl of bel naar 06-249 29 921 | 070 – 780 91 73.

1

Heeft Play Attention een positieve invloed op sociaal gedrag? Antwoord: Ja.

Doordat mensen met een concentratiestoornis vaak minder bekwaam gedrag vertonen, kunnen zij vreemd overkomen op anderen. Voorbeelden van dit gedrag zijn: drukke bewegingen, onduidelijk praten, gehaast zijn, impulsief zijn, ongeduldig zijn, niet goed luisteren, een ander steeds in de rede vallen, woede-aanvallen, midden in een gesprek of activiteit in hun eigen wereld terugtreden, zodat zij ongeïnteresseerd overkomen, e.d.

 

Play Attention leert je je aandacht te richten waardoor onaangepast gedrag, zoals hierboven genoemd, wordt onderdrukt. Je wordt rustiger, minder impulsief en je krijgt meer beheersing over boosheid en/of frustratie. Hierdoor zul je gemakkelijker sociale contacten leggen en houden.

 

3

Is Play Attention medisch? Antwoord: Nee.

Play Attention is niet medisch, maar een educatief leerprogramma gebaseerd op consequente training.

 

5

Is Play Attention ook geschikt voor mensen die geen concentratiestoornis hebben? Antwoord: Ja.

Soms kan een verbeterde concentratie nét het verschil maken. Denk aan studenten, mensen met een verantwoordelijke baan en (top)sporters. Daarom is Play Attention geschikt voor iedereen die zijn focus wil verbeteren.

2

Wanneer is resultaat waarneembaar? Antwoord: Na ongeveer een maand zijn kleine verbeteringen waarneembaar.

Play Attention is een leerproces dat ‘zijn tijd nodig heeft’. Voor een beduidende verbetering is consequente/regelmatige training over een langere periode noodzakelijk.

 

4

Is Play Attention hetzelfde als neurofeedback? Antwoord: Nee.

Bij neurofeedback gaat men er vanuit dat bij mensen met bijvoorbeeld ADHD een disbalans in de hersenen bestaat. Neurofeedback streeft er naar de hersengolven weer in balans te brengen. Play Attention streeft niet naar het normaliseren van de hersengolven, maar naar het ontwikkelen van vaardigheden die het eigen gedrag in orde brengen (het onderdrukken van responsen van het zenuwstelsel). Als deze vaardigheden worden ontwikkeld kan men zich beter concentreren, wordt men minder snel afgeleid en is men beter in staat een taak te plannen en af te maken.

 

 

6

Hoe oud moet je zijn om met Play Attention te trainen?

De minimum leeftijd is 6 jaar. Een maximum leeftijd bestaat niet. Er zijn zelfs mensen ouder dan 70 die met Play Attention trainen.