Contactgegevens +31 6 249 29 921 of treesje@deconcentratiecoach.nl

Wat is NLP en wat kun je ermee?

Wat is NLP (neuro linguïstisch programmeren) en wat kun je ermee?

Neuro
Alles wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt zijn jouw zintuigelijke waarnemingen. Als je deze met elkaar combineert, ontstaat een gedachte. Iedereen verwerkt zijn gedachten op zijn eigen manier. Daardoor heeft ieder individu zijn eigen kijk op de buitenwereld. Er is dus altijd interactie tussen de zintuigelijke waarnemingen en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind).

Linguïstisch
Om je gedachten betekenis te geven gebruik je taal en non-verbale communicatie met jezelf en anderen. Het doel hiervan is effectief en succesvol communiceren.

Programmeren
Door een andere betekenis te geven aan je waarneming en ervaring verander je je denk- en gedragspatronen. Negatieve gedachten, belemmerende overtuigingen en patronen kun je omzetten in positief denken en gedrag.

Door een positieve dialoog met jezelf te voeren, kun je je gedachten omdraaien van negatief naar positief, waardoor je handelen, gedrag en communicatie met anderen ook positiever wordt. Je ervaart dat je omgeving positiever op jou reageert. Wanneer je je bewust wordt van dit proces ontdek je dat je leven steeds gemakkelijker wordt. De ConcentratieCoach geeft jou een steuntje in de rug om negatieve mindsets te vervangen door positieve. Het is simpeler dan je denkt! Als je eenmaal weet hoe het werkt,  merk je dat je zelf de regisseur bent van je gedachten en daardoor je gedrag.

Ben je toe aan meer bewustwording en positiviteit, dan zal je samen met De ConcentratieCoach jouw doel bereiken.