Contactgegevens +31 6 249 29 921 of treesje@deconcentratiecoach.nl

Wat leer je bij de ConcentratieCoach?

Betere concentratie

Betere concentratie

Effectief studeren en werken door een nieuw neurologisch netwerk en afname faalangst.

Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden

Positief gedrag en betere sociale interactie door inzicht in de koppeling met je aandacht.

Betere prestaties

Betere prestaties

Betere concentratie en geheugenprestaties door optimale hersentraining.

Vorm al gamend nieuwe, blijvende verbindingen tussen je hersencellen.

Bij De ConcentratieCoach leer je successen boeken. Je overwint je concentratieprobleem door de combinatie van intensieve begeleiding en de interactieve leermethode Play Attention. Twee tot drie keer per week werk je met je persoonlijk trainer. Elke sessie duurt 30-40 minuten en in elke sessie zie je de motiverende resultaten.

De ConcentratieCoach werkt via de korte-termijn-beloning aan het lange-termijn-resultaat. Met de Play Attention-methode krijg je direct inzicht in je mate van concentratie en leer je te scoren door deze te sturen en vast te houden: dat geeft leerplezier en motivatie. Zo blijf je het hele traject enthousiast en consequent trainen. Het kost gemiddeld 30 tot 90 uur voor je de nodige nieuwe verbindingen tussen je hersencellen hebt gelegd: Daarna is jouw concentratieprobleem verleden tijd.

Het beste is misschien wel dat je dit alles zelf hebt bereikt. Ook die positieve mindset gaat een leven lang mee!

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag die hieronder niet wordt beantwoord, schroom niet en stuur ons gerust een e-mail.

1

Heeft Play Attention een positieve invloed op sociaal gedrag? Antwoord: Ja.

Doordat mensen met een concentratiestoornis vaak minder bekwaam gedrag vertonen, kunnen zij vreemd overkomen op anderen. Voorbeelden van dit gedrag zijn: drukke bewegingen, onduidelijk praten, gehaast zijn, impulsief zijn, ongeduldig zijn, niet goed luisteren, een ander steeds in de rede vallen, woede-aanvallen, midden in een gesprek of activiteit in hun eigen wereld terugtreden, zodat zij ongeïnteresseerd overkomen, e.d.

 

Play Attention leert je je aandacht te richten waardoor onaangepast gedrag, zoals hierboven genoemd, wordt onderdrukt. Je wordt rustiger, minder impulsief en je krijgt meer beheersing over boosheid en/of frustratie. Hierdoor zul je gemakkelijker sociale contacten leggen en houden.

 

3

Is Play Attention medisch? Antwoord: Nee.

Play Attention is niet medisch, maar een educatief leerprogramma gebaseerd op consequente training.

 

5

Is Play Attention ook geschikt voor mensen die geen concentratiestoornis hebben? Antwoord: Ja.

Soms kan een verbeterde concentratie nét het verschil maken. Denk aan studenten, mensen met een verantwoordelijke baan en (top)sporters. Daarom is Play Attention geschikt voor iedereen die zijn focus wil verbeteren.

2

Wanneer is resultaat waarneembaar? Antwoord: Na ongeveer een maand zijn kleine verbeteringen waarneembaar.

Play Attention is een leerproces dat ‘zijn tijd nodig heeft’. Voor een beduidende verbetering is consequente/regelmatige training over een langere periode noodzakelijk.

 

4

Is Play Attention hetzelfde als neurofeedback? Antwoord: Nee.

Bij neurofeedback gaat men er vanuit dat bij mensen met bijvoorbeeld ADHD een disbalans in de hersenen bestaat. Neurofeedback streeft er naar de hersengolven weer in balans te brengen. Play Attention streeft niet naar het normaliseren van de hersengolven, maar naar het ontwikkelen van vaardigheden die het eigen gedrag in orde brengen (het onderdrukken van responsen van het zenuwstelsel). Als deze vaardigheden worden ontwikkeld kan men zich beter concentreren, wordt men minder snel afgeleid en is men beter in staat een taak te plannen en af te maken.

 

 

6

Hoe oud moet je zijn om met Play Attention te trainen?

De minimum leeftijd is 6 jaar. Een maximum leeftijd bestaat niet. Er zijn zelfs mensen ouder dan 70 die met Play Attention trainen.